Wat zijn verzwaringsdekens

Een verzwaringsdeken geeft gelijkmatige druk op het lichaam, ook wel “diepe druk” genaamd. Je lichaam ervaart diepe druk wanneer er zoveel druk wordt uitgeoefend op je lichaam dat de diepere lagen in de huid en daaronder, zoals bindweefsel, pezen en spieren ook worden bereikt. Stevig omarmen, knuffelen, inbakeren (bij baby’s) stevig masseren, wrijven of onder een verzwaringsdeken liggen zijn manieren om deze diepe druk te ervaren. De diepe druk werkt ontspannend, geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Het bevordert de afgifte van melatonine en het geluks-hormoon serotonine, bovendien verlaagt het het stresshormoon cortisol.
Deze deken geeft je een gevoel van ontspanning in je lichaam en zenuwstelsel.

Verzwaringsdekens zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen.
verzwaringsdekens worden veel gebruikt door mensen die moeilijk in slaap kunnen komen en/of lastig doorslapen. Denk ook aan “lichte slapers” Ook kunnen mensen met veel onrust in hun lichaam, stress, mensen met autisme, ADHD, ADD, angst/dwangstoornissen, restless legs veel baat hebben bij deze dekens.
Maar denk ook aan: depressie, HSP, chronische pijn, fibromyalgie
Een diagnose is niet nodig, er zijn ook mensen die deze deken gebruiken voor het fijne gevoel van geborgenheid en veiligheid.
Maar welk gewicht heb je nodig? welk gewicht je nodig hebt in een verzwaringsdeken is heel persoonlijk.
Vaak wordt uitgegaan van ongeveer 10% tot maximaal 20% van het lichaamsgewicht. Mocht je hier advies voor nodig hebben, dan mag je mij altijd een berichtje doen.
De afmetingen van een verzwaringsdeken kun je niet vergelijken met een gewone dekbedmaat. Bij een verzwaringsdeken is het vooral belangrijk dat het lichaam bedekt is van enkels tot schouders. In de webshop kun je zien welke afmetingen bij welke gewichten horen.
Het gebruik van een verzwaringsdeken is veilig, Ook kan je de dekens wassen op 30 graden. Verzwaringsdekens van creas verzwaringsdekens worden gemaakt van katoenen stoffen, De vulling bestaat altijd uit kunststof granulaat korrels, welke als voordeel heeft dat het de warmte reguleert. Hierdoor geeft het niet veel extra warmte af. In de zomer kun je er daarom zo onder liggen zonder extra laken of dekbed. En in de winter zul je daarom nog wel een extra dekbed nodig hebben. Hoe je de deken gebruikt is persoonlijk, de een gebruikt het onder het dekbed en een ander gebruikt het over het dekbed. Het is aan de gebruiker uit te vinden wat hij of zij het lekkerst vind slapen.
Belangrijk om te weten is dat verzwaringsdekens niet aan te raden zijn voor: Mensen met ademhalingsproblemen (apneu). Mensen met diabetes. Mensen die problemen hebben met de lichaams-temperatuurregulatie. Mensen met problemen met de bloedsomloop, en voor mensen herstellende van een operatie.
Bij twijfel is het raadzaam eerst met je arts te overleggen.

Ik maak verzwaringsdekens op bestelling. In de webshop kun je een bestelling plaatsen, Ik heb geen voorraad, dus je zult een aantal weekjes geduld moeten hebben. Wil je graag zelf de stoffen uitzoeken voor je verzwaringsdeken, dat kan! Neem dan even contact met mij op via whatsapp, ik kan je dan een online foto album sturen met alle beschikbare stoffen waar uit gekozen kan worden, je mag altijd 2 verschillende stoffen uitzoeken, ik reken hier geen meerprijs voor. De gemiddelde levertijd is 4 a 5 weken. Wil je graag weten wat de actuele levertijd is, stuur mij dan even een berichtje.
Niet alleen maak ik verzwaringsdekens, ook kun je bij creas verzwaringsdekens terecht voor:
*verzwaarde schootkussens.
Verzwaarde schootkussens zijn heel geschikt voor kinderen die het lastig vinden om rustig te blijven zitten en zich te concentreren, handig voor in de klas! Verkrijgbaar in 1,5 en 2 kilo. Wasbaar op 30 graden.

*verzwaarde slaap/relaxmaskers.
Deze slaap/relaxmaskers geven dezelfde diepe druk op het voorhoofd. Ook geschikt voor mensen met migraine. Volledig verduisterend, en door de verzwaring ontspannen je oogspieren, maar ook de rest van de spieren in je gezicht komen tot rust! Aan beide kanten draagbaar. Gemaakt van 100% katoen aan 1 kant, en de andere kant is van wellness fleece, voelt heerlijk zacht aan! Het elastiek is verstelbaar en dit slaap/relaxmasker is wasbaar op 30 graden. Voor een verkoelend effect leg je het eerst even in de koelkast!
*Tassen voor verzwaringsdekens.
Ook is het mogelijk om een bijpassende tas te bestellen voor je verzwaringsdeken. Deze tassen zijn alleen geschikt voor dekens t/m 5 kilo. Handig voor kinderen die gaan logeren en dan graag hun verzwaringsdeken meenemen!
Doordat de dekens op maat en naar wens met de hand gemaakt worden is het NIET mogelijk de deken te retourneren

Ben je geïnteresseerd, heb je vragen? Neem dan contact met mij op:
0625405740